reis-shop

Op vakantie naar BraziliŽ

BraziliŽ, officieel de Federale Republiek BraziliŽ (Portugees: Repķblica Federativa do Brasil), is een land in Zuid-Amerika grenzend aan Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Paraguay, ArgentiniŽ, Uruguay en de Atlantische Oceaan. BraziliŽ is met zijn 8,5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid-Amerika (het beslaat bijna de helft van dit continent) en het op vier na grootste ter wereld (alleen Rusland, Canada, de Verenigde Staten en China zijn groter).

BraziliŽ, het land van de samba, voetbal, carnaval, overweldigende natuur en zonovergoten droomstranden. Het land kent een rijke geschiedenis en een veelzijdige cultuur. Bezoek in dit prachtige land de schitterende stranden van de provincies Bahia, Pernambuco, CearŠ en Rio Grande do Norte, of de historische steden Rio de Janeiro, Recife en Salvador. En niet te vergeten: de natuurlijke schatkamer van BraziliŽ, het Amazone-gebied. Bahia, de staat waar BraziliŽ werd ontdekt door de Europeanen, is gezegend met ruim negenhonderd kilometer strand en vele beschermde natuurgebieden zoals het Nationale Park Chapada Diamantina. Kortom... BraziliŽ is een heerlijke, kleurrijke en zeer veelzijdige vakantiebestemming die erop wacht om door u ontdekt te worden!

BraziliŽ heeft talrijke interessante bezienswaardigheden. In Rio de Janeiro zijn wereldberoemde trekpleisters te vinden als de Suikerbroodberg en hťt symbool van BraziliŽ: het christusbeeld 'Corcovado'. Vanaf zowel Corcovado als de Suikerberg heb je een fraai uitzicht over de stad. Verder zijn de beroemde watervallen van Foz do IguaÁu, het Amazonegebied, de Pantenal (het grootste zoetwatermoeras ter wereld) en de oudste hoofdstad van BraziliŽ, Salvador de Bahia, echte trekpleisters. Ook de kleine eilandengroep Fernando de Noronha is aanbevelingswaardig. De eilanden liggen voor de kust van BraziliŽ en hebben de mooiste stranden en enkele van de beste duikplekken van het land. Tevens is deze eilandengroep de thuisbasis voor vele dolfijnen. Eveneens voor de Braziliaan zelf is dit dť plek waar hij het liefst zijn vakantie doorbrengt.