reis-shop

Op vakantie naar Bulgarije

Bulgarije (Bulgaars: България, Balgarija), officieel de Republiek Bulgarije (Bulgaars: Република България, Repoeblika Balgarija), is een land in Zuidoost-Europa, gelegen in het oosten van de Balkan en ten zuiden van de rivier de Donau.
Bulgarije heeft een bevolking van 7.204.687 (2009) inwoners en een oppervlakte van 110.912 km≤. Sofia is de hoofdstad en met ruim 1,2 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Andere belangrijke steden zijn Varna en Boergas (de belangrijkste havens van Bulgarije aan de Zwarte Zee), Plovdiv en Roese.
Bulgarije, vaak gezien als schakel tussen Europa en AziŽ, wordt door diverse landen begrensd. In het zuiden liggen Griekenland en een klein stukje Turkije, in het westen voormalig JoegoslaviŽ en in het noorden RoemeniŽ. De noordelijke grens wordt voor meer dan 425 kilometer gevormd door de traag stromende Donau. De oostelijke grens is bepaald door de Zwarte Zee. De kuststrook heeft hier een lengte van circa 380 kilometer en vormt het laagste gedeelte van het land.

Niet verwonderlijk dat de Bulgaarse riviŤra in de afgelopen jaren uitgroeide tot een geliefde en moderne vakantiebestemming. Het heeft elke bezoeker volop vakantiepret te bieden. Of die nu voor de zon komt, de goudgele en langzaam in zee aflopende zandstranden of de enorme variatie aan watersportmogelijkheden. Maar ook voor de imponerende natuur en de enorme hoeveelheid culturele schatten in het binnenland... elke vakantieganger zal verrast zijn hoe gastvrij en veelzijdig Bulgarije is. Bovendien zijn er uitstekende accommodaties, is het prijsniveau er nog relatief laag zijn de maaltijden en wijnen er heerlijk. Ook dat draagt zeker bij aan het slagen van een vakantie. En de Zwarte Zee? U zult verbaasd zijn hoe helderblauw die is.