reis-shop

Op vakantie naar Cuba

Cuba, formeel de Republiek Cuba (Spaans: República de Cuba), is een land in het Caribisch Gebied, bestaande uit het eiland Cuba, Isla de la Juventud en ruim 4000 kleinere eilanden. Cuba wordt in het noorden begrensd door de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan, in het oosten door de Windward Passage, in het zuiden door de Caribische Zee en in het westen door de Straat Yucatan.

Cuba is één van de meest veelzijdige eilanden in het Caraïbisch gebied. Met een lengte van circa 1250 kilometer is Cuba het grootste eiland in de Caraïben. Cuba kent een grote verscheidenheid aan landschappelijke contrasten;groene berggebieden met tropische vegetatie worden afgewisseld door laagvlakten met uitgestrekte suikerrietvelden, tabaksplantages en citrusplantages. De Atlantische en Caraïbische kust zijn bij uitstek geschikt voor watersporters en strandliefhebbers, terwijl de zuidoostkust gekenmerkt wordt door ruige rotsen. Stranden zijn er te vinden in allerlei soorten en maten, waarvan de bekendste bij Varadero aan de noordkust ligt. Liefhebbers van cultuur kunnen hun hart ophalen in de vele Spaans koloniale steden, musea en bij het zien van de vele intrigerende monumenten van de revolutie. Sigaren, rum, salsa, de sfeer van de jaren vijftig en een bijzonder vriendelijke bevolking completeren het geheel en zorgen voor een unieke vakantiebelevenis!

Topless zonnen is officieel verboden maar wordt bij hotels soms oogluikend toegestaan. Er is een strand voor naturisten op Cayo Largo en Cayo Santa María, hier wordt naakt recreëren ook toegestaan. Enkele stranden zijn geschikt voor kinderen. De belangrijkste en langste (witte) stranden zijn aan de noordkust van Cuba, onder andere bij Varadero en op de eilandjes Cayo Coco, Cayo Guillermo en Cayo Santa María. Aan de zuidkust zijn beschutte strandjes in inhammen in rotsen (bijvoorbeeld het Bucanero-strand bij Parque Baconao) en enkele stranden met zwart zand (Marea del Portillo).